torsdag 11. desember 2014

Snart Jul

Valpene vokser, vi var hos en annen veterinær på onsdag og veide dem, Mia 5,3 Hexa 4,8. De fikk kose seg med bein og vom. Mia har badet to ganger, ufrivillig første gangen da var vi i skauen og plutselig lå hun i en liten grøft full i vann. Tenkte hun skulle blitt litt klokere av det, men nej da... så dagen etter da vi kjørte ut til Stokkvågen hoppet Rejsa over en bekk etterfulgt av Mia som ikke kan hoppe så langt ;) Men hun svømte tappert over. Begge turer måtte avlyses etter endt bad. Før bading koste hundene seg langs stranden med bølger og mye spennende lukter.
Sånn ellers leker/sover/pisser/driter/herjer dem etter beste evne ;)


Rejsa og Hexa


Mia sover



Mia og Rejsa



Rejsa og Mia


Mia gnager bein


Nysgjerrig Hexa


Rejsa inspiserer julburene til Hexa og Mia.  
Burene brukes til foring, avkobling (tygge bein) og når jeg må vaske gulv.
 Mia gjeter (vallar) kosten og Hexa angriper den ;) Jeg er overasket at de ikke bryr seg om Romba (robotstøvsugeren). 


Favorittplassen er i vinduskarmen :)

Sånn ellers så trener vi på hundklubbene 2-4 dager i uken. Er så fornøyd med Mia, hun leker kjempebra og biter hardt fast i lekene. Jeg tester ut litt forskjellige lek/gobiter med hu og er nøye med at hun ikke gjeter på leker eller godis. Vi er i ferd med å bli kjent med varandre :)
Hun leker bra når det er litt forstyrrelser til stede og hvis hun mister fokus og ser på andre hunder/mennesker/biler belønner jeg det. Tanken er, jo mer forstyrrelser, jo mer lek med mamma :) Det er så godt med Rejsa som tenker ball/gobiter når hun ser andre hunder/skumle mennesker. 

Sånn ellers er Mia sosial med mennesker, men iblant så synes jeg at det bikker over til "oversosial" altså at hun er litt usikker og derfor smisker/herjer litt for villt med andre og det er fort gjort å tru at en sånn hund synes det er kjempeartig med herjing noe som er det stikk motsatte. Det blir litt det samme som noen unge hunder (voksne og for den saks skyld) som leker voldsomt med fører/figuranter men egentlig så koker dem litt over i hode og er litt usikre. Så figuranter i fremtiden velges nøye, jeg vill jo bygge opp Mia så hun tåler mest mulig lek med flest mulige mennesker :)
Å lære seg å "lese" hund blir man aldri utlært på :)

Med Rejsa så trener jeg ofte på fremadsendingen, galopp (sirkus3-5galoppsprang), stå i ro på bilmatte med hode fremover og trav til annen type target, plastdunk/bøtte/petflaske. Hun bryr seg ikke så mye om target og det synes jeg er greit, de skall jo bort uansett, men det er til retningshjelp. Når man klikkertrener (hele filosofien bak det) så snakker man ofte om 80% regelen altså belønne (lykkes) 80% av forsøkene for å få fremgang, 100% belønning gir ingen progresjon under 80% er dårlig trening! Men med fremadsendingen ligger jeg nok helst på 90-95% . Det er en så kompleks øvelse, konsentrert fokus på fot, eksplosiv galopp fra fører, selvstendig gå ned til rolig! trav for å så en eksplosiv innkalling.  Så er det en laaaang øvelse, apportering går fort for eksempel :) Uansett nå begynner det å bli artig, men det beror kanskje at man ser enden på faenskapet ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar